formål OG HISTORIE

Læs om husets spændende baggrund.

KULTURHUSET ELVÆRKET

er ejet og drevet af den private forening ”Elværksforeningen”. Læs mere om foreningen under Organisation

Elværksforeningen har via Kulturhuset Elværket til formål at skabe en ramme om kulturelle og kunstneriske arrangementer og aktiviteter samt fungere som et kulturelt mødested, fortrinsvis for kommunens egne borgere. 

Det har vi gjort gennem mere end 25 år, siden åbningen i januar 1994. Siden da har huset dannet rammen om mere end 25.000 musikarrangementer, teaterforestillinger, foredrag, møder, kurser, konferencer, messer og meget andet. 

Detaljerede statistikker kan ses i bestyrelsens beretninger under Organisation. 

Huset kan ikke benyttes til private formål. Det er forbeholdt åbne kulturelle arrangementer, subsidiært arrangementer for medlemmer af kommunens foreninger.

Se eventuelt vores retningslinjer for brug af huset for yderligere info.

Turbine i salen anno 1914. Foto: Johannes Hansen.

Startede som elværk

Som navnet antyder, så startede husets liv dog et helt andet sted; som kommunalt elværk.

Huset blev opført i 1914 netop med henblik på at forsyne kommunen med lokal jævnstrømsproduktion. Men værket blev ret hurtigt for småt, og kun brugt som nødanlæg, efter at Frederikssund var blevet koblet på det offentlige elnet. Frem til 1992 var huset hjemsted for Civilforsvarets lokale beredskab. 

Omdannelsen af Elværket til kulturhus er resultatet af flere gruppers og enkeltborgeres lange og vedholdende arbejde med dokumentation og påpegning af behovet for et tidssvarende og brugerstyret “forsamlingshus” her i byen. 

I 1993 blev huset ombygget og den officielle åbning som kulturhus skete den 21. januar 1994 med bl.a. den store musik- og billedteaterforestilling “ÅbningsBilleder”, en forestilling der meget flot afspejlede intentionerne om stor aldersspredning og bredde i husets brugergrupper.

Kulturhuset Elværket ved indvielsen anno 1914. Foto: Johannes Hansen.
Kulturhusenes logo

Ved Kirken 6
3600  Frederikssund

47 38 52 91

Skriv til os

Kontortider

Mandag: 09:00 - 13:00
Tirsdag: Lukket
Onsdag: 09:00 - 13:00
Torsdag: 09:00 - 13:00
Fredag: 09:00 - 13:00
Lørdag:  Lukket
Søndag:  Lukket